Han er verdensmester óg Europamester i padling, er i toppen i langløpssirkuset i langrenn og løper skogsmaraton på 2:37! Møt Joar Thele, LYN SKIs egen Herkules og hjemmehåpet til årets 3 opp og ned! Denne meritterte hardhausen trenger knapt en introduksjon, over til Joar.

Treningsmål
Jeg er tidligere kajakkpadler som har satset kajakk de siste årene, men nå er det ski jeg satser mest på. Jeg trener mot langrennssesongen og løpene jeg satser mot er de store langløpene, med Vasaloppet og Birkebeinerrennet som de to største. Jeg satser mest langløp, men håper å få gått en del vanlige langrenn også. For meg er også Ivar Formos Minneløp et treningsmål. Jeg har vært med de siste 2 årene og kommet på 2.plass begge årene. Derfor går jeg for 1.plass i år, og håper å være med å kjempe om seieren.

Treningsfilosofi
Jeg har fra tidlig alder i Flekkefjord Kajakklubb vært inne i et bra treningsmiljø og en sterk treningskultur. Jeg lærte tidlig at speidergutter blir ikke verdensmestere, så hvis man ville bli god måtte man trene. I kajakkmiljøet har det alltid vært en sterk treningsfilosofi om at man må trene mye og hardt. Jeg har fra tidlig alder trent mye og jeg har alltid likt å trene. Trene mye og hardt. Det er ikke mye som slår følelsen av å komme hjem fra en hard treningsøkt og legge seg ned på sofaen og kjenne at man har gitt alt det man har av krefter.

Favorittøkt
I kajakk er to av favorittøktene enten 4 min* 10 stk med 1 min eller 2 min pause. Eller (4 min – 3 min – 2 min -1 min)* 4 serier med 1 min pause og  3 min seriepause. Dette er to knallharde kajakkøkter og som er to klassikere i det norske kajakkmiljøet.

Jeg er også veldig glad i å løpe langtur og være ute i et par timer. 3-4 timer langtur løping i skogen/heia er en økt som jeg liker veldig godt.

Hvilke meritter har du og konkurranser er du mest fornøyd med?
Joar_ padling julen 2014

 Kajakk
Junior Verdensmester i k2 (toerkajakk) 2011 i Singapore.
– Junior Europamester i k2 (toerkajakk) 2011 i Frankrike.
– Flere ganger norsk og nordisk mester i k1,k2,k4

 Langrenn
– Holmenkollmarsjen 2013: Ble nr 10 i et veldig sterkt startfelt, hang med teten veldig lenge.
– Birkebeinerrennet 2013: ble nr 28 totalt.
– Vasaloppet 2014: Ble nr 41 totalt.

 Løping
– Nordmarka Skogsmaraton 2014: Jeg løp i fjor Nordmarka Skogsmaraton og som var første gang jeg løp maraton. Jeg hadde en veldig god dag og kunne bare løpe på hele veien. Jeg vant løpet på tiden 2.37,21 som er en bra tid i en så tøff maratonløype. Jeg satte ny løyperekord og slettet dermed Kristen Aabys 14 år gamle rekord.
– Ivar Formos minneløp 2014: Ble nr 2 i fjor og var bare 29 sekunder bak Sindre Buraas som vant.
-Farsund Maraton 2015: Vant løpet på tiden 2.35,49 og satte også ny løyperekord.

Hva gjør du når du ikke trener?
Når jeg ikke trener så studerer jeg til vanlig Økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Oslo. Men jeg er nok ikke den som sitter flest timer på lesesalen;-) Ellers så liker jeg å slappe av med tv-serier.

Joar.1

Share This