Han er på vei opp og frem i det internasjonale langløpssirkuset. Med en sterk fjorårssesong vant LYN-gutten ungdomstrøya i Ski Classics og gikk seg inn på langløpslaget til Team Leasplan Go. Anders er seig som bare det og har du han i hælene skal det ikke bare litt til å riste han av seg i løp eller på ski. Her deler han sin favorittøkt og treningstips. Les og lær!


Hva trener du til? Hva er dine treningsmål?
Hovedmålet mitt er å gå fort til vinteren i Ski Classics og forhåpentligvis være med å kjempe høyt oppe i løp som Marcialonga, Vasaloppet og Birken. På vei dit har jeg delmål som Alliansloppet, rulleskirenn i Sverige og Olaf Skoglunds Minneløp som er et rulleskirenn på totalt 80 kilometer fra Kragerø til Gautefall. Jeg synes også at løp som Ivar Formos Minneløp er god ledd i treningen, spesielt med tanke på kapasiteten.

Har du noen treningsfilosofi du kan dele med oss?
Trene med overskudd og motivasjon. Jeg tror det er lurt å matche seg mot andre for å utfordre hverandres styrker og svakheter. I tillegg til at det er en god mulighet for å diskutere trening. Når det kommer til treningsmengde tror jeg det er veldig individuelt, og at man må prøve seg fram litt for å finne hvor sin grense går.
Anders_Host.2

Hva er favorittøkten din?
Lange staketurer på 3-5 timer er økter jeg trives godt med. Det kan være sammenhengende rolige økter. Men er også glad i å ha litt variasjon i temoet, for eksempel med intervall-drag eller impulser underveis.

Meritter

Langrenn

• 10. Plass totalt og seier i ungdomstrøyekonkurransen i Swix Ski Classics 2015 (for de under 26 år).

• 9. plass i Vasaloppet 2015

• Seier i Budorrennet 2015

•Seier i Hafjell Skimaraton 2015

Hva gjør du når du ikke trener?
Ved siden av å være langløper på Team Leaseplan Go studerer jeg samfunnsøkonomi på deltid ved UiO.

Vi ønsker Anders lykke til i Ivar Formos Minneløp og med skisesongen!

Følg Anders på Instagram

Foto: Erik Borg

Foto: Erik Borg

Tekst: Melina Magulas

 

Share This